علوم پایه

استریت شدن در پزشکی و جدیدترین شرایط استریتی سال ۱۴۰۲

استریت-شدن-در-پزشکی

آموزش آناتومی به همراه زیرنویس فارسی اختصاصی

فیلم آموزش آناتومی با تشریح جسد با آموزش اساتید برتر دانشگاه ویسکانزین آمریکا
بهترین منبع آناتومی برای استریت شدن

استریت شدن. شاید در بدو ورود به دانشگاه و رشته پزشکی این عبارت را در بین دانشجویان ترم بالایی شنیده باشید و از خودتان پرسیده باشید که استریتی یعنی چی؟ استریت شدن به چه دردی میخوره و  چرا دانشجویان انقدر درباره این موضوع با هم صحبت می کنند؟ اصلا استریت شدن چه مزیتی داره؟ با چه شرایطی میشه استریت شد؟ و کلی سوال دیگه که ذهن شما رو مشغول کرده.

برای پاسخ به همه این سوالات فقط کافیه چند دقیقه وقت بزاری و این مطلب رو تا انتها بخونی و به پاسخ همه سوالاتت برسی.

مهاجرت، کار و استریتی چه ربطی به هم دارن؟

البته باید گفت دانشجویان پزشکی برای دوران پس از تحصیل در مقطع عمومی برنامه های متفاوتی دارند. برای مثال خیلی از دانشجویان قصد ادامه تحصیل در مقطع تخصص را ندارند بنابراین استریت شدن و خواندن این مطلب به درد اونها نمیخوره. و دسته دیگری از بچه ها هم قصد مهاجرت به خارج از کشور و ادامه تحصیل در خارج از مرزهای ایران رو دارند. مسلما این مطلب بکار این عزیزان هم نمیاد. اما چرا؟ چون استریت شدن به آزمون دستیاری و مقطع تخصص مربوط میشه. برای اینکه بیشتر گیج نشی بریم ببینیم اصلا استریت شدن یعنی چی.

معنای استریتی و استریت شدن چیست؟

 

شرایط-استریت-شدن-در-پزشکی

اگر بخواهیم این قضیه را از ریشه بررسی کنیم باید کلمه استریت را که یک کلمه انگلیسی است ریشه یابی کنیم. کلمه straight در معنای فارسی به مفهوم مستقیم می باشد. اما چرا از این کلمه در پزشکی استفاده می شود؟

استریت شدن در پزشکی به این مفهوم است که دانشجویان پزشکی پس از گذراندن دوران پزشکی عمومی و اتمام این همه درس سنگین و دشوار در صورتی که قصد ادامه تحصیل در مقطع تخصص را داشته باشند، می توانند بدون گذراندن طرح اجباری دوره پزشکی عمومی و بطور مستقیم در آزمون دستیاری شرکت کرده و در صورت قبولی، تحصیل در رشته مورد نظرشان را آغاز کنند.

استریتی، طرح یا سربازی؟ 

اینکه شما کدام گزینه را انتخاب خواهید کرد کاملا به شرایط خودتان بستگی دارد. اما برای انتخاب یکی از این موارد باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  1. اگر قصد دارید بین درس خواندن و تحصیلتان فاصله نیفتد و از درس ها دور نشوید بهتر است به فکر استریت شدن باشید تا با استفاده از این امتیاز بلافاصله در آزمون دستیاری شرکت کرده و با کسب نمره قبولی وارد مقطع رزیدنتی شوید.
  2. اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع رزیدنتی را ندارید و می خواهید بصورت پزشک عمومی مشغول به کار شوید و یا قصد مهاجرت دارید، تلاش برای استریت شدن کار بیهوده ای است و دردی از شما دوا نمیکند. 
  3. نکته بعدی که باید به آن توجه کنید این است که برای پسرانی که خدمت وظیفه را نگذرانده اند یا از آن معف نشده اند، طرح و سربازی یکی محسوب می شود. یعنی دو سال طرح شما همزمان با دوسال خدمت سربازی محاسبه خواهد شد. پس اگر قصد دارید خدمت سربازی را به تاخیر بیندازید می توانید از امتیاز استریت شدن استفاده کنید. 
  4. برای دانشجویان دختر این قضیه کمی متفاوت است. دانشجویان دختر باید پس از تحصیل در یکی از مناطق ذکر شده توسط وزارت بهداشت مشغول به گذراندن طرح عمومی شوند ولی اگر قصد دارند تا ابتدا در آزمون دستیاری شرکت کنند و وارد مقطع رزیدنتی شوند تنها راه برای آنها امتیاز استریت شدن است. 

مزایا و معایب استریت شدن در پزشکی چیست؟

مزایای استریتی

همانطور که در پاراگراف بالا گفتیم، مهمترین مزیت استریت شدن در پزشکی اینه که شما میتونید بدون اینکه دو سال از وقتتون رو برای طرح یا سربازی بگذارید و از درس فاصله بگیرید، بلافاصله در امتحان دستیاری پزشکی شرکت کنید و وارد مقطع تخصص بشید. توجه کنید که قبول شدن در این حالت در آزمون دستیاری خیلی راحتتر از زمانیه که شما طرح رو گذروندید و با فاصله گرفتن از درس قصد شرکت در این آزمون رو دارید.

البته خیلی از دانشجویان، زمان طرح و سربازی رو غنیمت میشمرند و خیلی خوب خودشون رو برای این آزمون آماده می کنند. علت این است که دانشجویان طرحی و پزشکانی که به سربازی میروند زمان آزاد نسبتا زیادی دارند و می توانند از این زمان برای درس خواندن برای آزمون دستیاری استفاده کنند. اما این موضوع درباره همه صدق نمیکنه، چراکه ممکنه شرایط بعضی از دانشجویان در خدمت یا طرح متفاوت باشه و یا اصلا حس درس خوندن نباشه.

معایب استریتی

خب حالا که این همه از خوبی های استریتی در پزشکی گفتیم بگذارید کمی هم درباره معایبش صحبت کنیم. مگه استریت شدن که یک امتیاز محسوب میشه عیبی هم داره؟ بله. عیبش اینجاست که پزشکانی که از استریت شدن استفاده می کنند و وارد تخصص میشوند باید پس از اتمام دوره تخصص دو برابر بقیه دانشجویان، طرح بگذرانند. اما چرا؟ دلیلش اینه که این دانشجویان طرح دوره عمومی رو نگذرانده اند و طبیعتا استریت شدن به معنای معاف شدن از طرح نیست. همچنین باید توجه داشت که پس از اتمام تخصص هم باید طرح تخصص را گذراند. بنابراین بچه های استریت باید کل طرحشون رو یکدفعه باهم بگذرونند و این موضوع هم کار آسونی نیست.

شرایط استریتی در پزشکی چیست؟

این همه درباره استریتی در پزشکی صحبت کردیم اما آیا همه می توانند از این امتیازی که وزارت بهداشت برای دانشجویان رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی در نظر گرفته استفاده کنند. بله قطعا همه دانشجویان این رشته ها می توانند از این امتیاز استفاده کنند، اما باید قبل از استفاده یکی از این شرایط رو داشته باشند:

  • رتبه خوب در آزمون علوم پایه

دانشجویانی که در آزمون علوم پایه پزشکی، دندان پزشکی و آزمون جامع داروسازی جزو نفرات برتر آزمون باشند. حالا منظور از نفرات برتر چند نفر اوله؟ منظور دو نیم درصد برتر آزمون که حدودا ۴۰ نفر اول محسوب میشوند.

اگه میخای درباره علوم پایه بیشتر بدونی، مقاله آزمون علوم پایه رو مطالعه کن.

  • رتبه خوب در آزمون پره انترنی

این مورد هم مثل بالاییه. اگر بتونید جزو ۲.۵ درصد برتر آزمون پیش کارورزی بشید، استریت شدن رو بهتون تبریک میگم. لازم به گفتن نیست که این آزمون فقط برای بچه های پزشکیه دیگه؟

حداقل و حداکثر نمره آزمون های علوم پایه و پره برای استریتی چقدر است؟

پاسخ به این سوال در هر سال می تواند متفاوت باشد. چراکه با توجه به سختی آزمون ها حد نصاب قبولی و همچنین حدنصاب نمره برای استریت شدن تغییر میکند. اما در بطور حدودی اگر حدود نمره شما از ۱۶۰ در آزمون های ذکر شده بالاتر باشد می تواند به استریت شدن فکر کنید. بازهم تکرار میکنم که این نمره در هر سال متفاوت خواهد بود.

  • رتبه برتر کنکور تجربی

رتبه قبولی در کنکور تجربی یادتون میاد؟ اگه یادتونه پس اینم به خاطر بسپارید که کسانی که رتبه کنکورشون زیر ۵۰۰ شده هم استریت هستند. البته رتبه ۵۰۰ کشوری.

  • معدل برتر دوره

اگر بچه درسی خونی هستی و جزو ده درصد برتر ورودیتون هم محسوب میشی پس به این گزینه خوب دقت کن. دانشجویانی که به هنگام فارغ التحصیلی جزو ده درصد برتر ورودی خودشون باشند با معدل کل حداقل ۱۷ می‌توانند استریت شدن را تجربه کنند. حالا بسته به تعداد ورودی آن دوره تعداد نفرات برتر هم متفاوت هست. مثلا ۱۰ درصد برتر یک ورودی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در هر ورودی حدود ۴۰۰ دانشجو پذیرش می‌کنه میشه ۴۰ نفر ولی به عنوان مثال در یک دانشگاه کوچکتر و تیپ سه که ۴۰ نفر رو در یک ورودی پذیرش می‌کنه ده درصد برتر، میشه ۴ نفر.

 

رتبه-برتر-برای-استریتی

شرایط استریت شدن تا اینجا یک مقدار سخت بود ولی از اینجا به بعد سخت‌تر هم میشه. از اینجا به بعد مربوط به دانشجویان نخبه، پژوهشگر، مخترع و المپیادی هست.

جهت مشاهده رایگان ادامه مقاله بر روی دکمه زیر بزنید

اگر به فکر استریت شدن هستی و می خوای اسم خودت رو در کشور مطرح کنی قطعا برای این کار نیاز به منابع خوبی برای آزمون علوم پایه داری. بهترین و کامل ترین منبع برای درس های علوم پایه رو میتونی از لینک زیر دانلود کنی:

دانلود جزوه کامل پزشکی

لطفا دیدگاه خودتون رو درباره این مطلب در کادر زیر بنویسید تا به بهتر شدن محتوا در سایت مدیکال لرنینگ کمک کنید. 

دیدگاهی در مورد “استریت شدن در پزشکی و جدیدترین شرایط استریتی سال ۱۴۰۲

  1. Ali گفت:

    سلام خسته نباشید ده درصد برتر ورودی از لحاظ معدل منظورتونه یا علوم پایه؟ و اینکه این قضیه واسه بچه های دانشگاه ازاد هم صدق میکنه؟

    1. admin گفت:

      درود بر شما. منظور، ده درصد برتر ورودی از لحاظ معدله. برای مثال اگر ورودی شما ۵۰ نفر باشند ۵ نفر اول از لحاظ معدل. بله برای دانشگاه آزاد هم صدق میکنه.

  2. شایل گفت:

    سلام وقتتون بخیر باشه
    با این حساب شرط معدل برای ۲.۵ درصد شدن مطرح نیس؟

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام دوست عزیز.
      خیر. حتی اگر جزو ۲.۵ درصد برتر آزمون کشوری علوم پایه شوید باید برای استریت شدن معدل کل شما باید بالای ۱۶ باشد.

  3. شایل گفت:

    منظورم اینه که اگه کسی ۲.۵٪ بشه ولی معدلش بالای ۱۶ نباشه استریت میتونه بشه؟

  4. Arshy گفت:

    سلام دانشجو تعهدی هم می‌تونه استریت شه یا خیر؟

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام. دانشجویان تعهدی با توجه به آیین نامه تعریف شده برای این دانشجویان تا یک مدت مشخص پس از اتمام دوره عمومی نمی‌توانند وارد دوره تخصص شوند. بنابراین استریت شدن برای این دانشجویان مطرح نیست.

      1. H گفت:

        سلام. در رابطه با رینگ استریتی ، اگه دو تا همکلاسی با هم ازدواج کنن هر دو میتونن از استریتی استفاده کنند یا فقط یکیشون میتونه؟

        1. مدیکال لرنینگ گفت:

          سلام. بله هر دو می‌توانند از استریتی استفاده کنند.

  5. Sayeh گفت:

    سلام. کسی که بخواد استریت بشه باید همه اون مواردو داشته باشه؟ ینی اگه رتبه کشوریش تو کنکور بیشتر از ۵۰۰ باشه ولی بقیه مواردو داشته باشه می‌تونه استریت شه؟

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام. خیر فقط داشتن یکی از اونها کافیه.

  6. آرش گفت:

    سلام
    من قبلاً پرستاری خوندم و گواهی پایان طرح پرستاری(کارشناسی) رو دارم.با توجه به اینکه از طرح‌ پزشکی عمومی معاف هستم،آیا میتونم استریت تخصص بخونم؟
    تشکر از شما بابت مقاله خوبتون

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام. ممنون از شما.
      اگر از طرح معاف باشید دیگه مشکلی برای آزمون تخصص ندارید.

  7. غزل گفت:

    سلام وقت بخیر
    نفر برتر دوره بودن برای چه ترمی هست؟
    در همه ترم ها باید نفر برتر بمونیم؟
    یا کلا به چه صورته میشه یه توضیحی بفرمایید؟

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام. ممنونم
      اگر سوال شما در رابطه با ۱۰ درصد برتر ورودی مشترک از لحاظ معدله، منظور از معدل برتر معدل کل شما حین فارغ التحصیلی هست. یعنی در انتهای تحصیلتون

  8. Ss گفت:

    سلام
    کسی که رتبه کشوری زیر ۵۰۰ داشته باشه
    بازم باید معدل بالای ۱۶ داشته باشه یا نه؟
    یعنی با معدل زیر ۱۶ و رتبه کشوری زیر ۵۰۰ هم میشه استریت شد؟

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام دوست عزیز. رتبه زیر ۵۰۰ کشوری برای استریت شدن کافیه و نیازی به شرط معدل نیست.

      1. مهدی گفت:

        سلام ، ممنون میشم این سوال بنده رو هم جواب بدید
        اگر کسی رتبه زیر ۵۰۰ کشوری باشه ، شرط معدل هم باید داشته باشه ( معدل کل بالای ۱۶ و حداقل سه ترم می‌تونه معدلش زیر ۱۵ بشه )
        چون در خیلی از سایت ها دیدم که میگن باید شرط معدل هم داشته باشه
        ممنون میشم منو از سردرگمی رها کنید

        1. سلام. بله برای استریتی معدل باید بالای ۱۶ باشه.

  9. M گفت:

    سلام وقت بخیر
    با کسب امتیازات استعداد های درخشان ، و بدون داشتن شرط معدل میشه استریت شد؟؟
    مثلا کسی که امتیازات استعداد درخشان رو (پژوهشی) داشته باشه و جز ۲/۵ درصد پره بشه با معدل زیر ۱۶ آیا می‌تونه استریت بشه یا نه؟؟

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام ممنونم.
      خیر. معدل باید بالای ۱۶ باشه. ضمن اینکه کسانی که معدل زیر ۱۶ داشته باشند نمیتونن از سهمیه استعداد درخشان برخوردار بشن.

  10. Zahra گفت:

    سلام
    معدل جزو ۱۰ درصد تا پایان دوره ی اکسترنی منظوره یا اینترنی هم هست؟
    فکر کنم بخشنامه گفته تا پایان اکسترنی

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام دوست عزیز.
      بله منظور از معدل تا پایان دوره کارآموزی یا استاچری هست و دوره کارورزی رو شامل نمیشه.

  11. علی گفت:

    سلام من دوره سربازیم رو طی کردم، وضعیت طرحم چجور میشه؟ باید طرحم رو کامل برم یا ما به تفاوت طرح و سربازی رو باید برم؟

    1. مدیکال لرنینگ گفت:

      سلام دوست عزیز. شما باید طرح پزشکی رو کامل بگذرونین.

  12. فاطمه گفت:

    سلام شرط معدل برای استریتی ازمون پره، معدل کل دوره‌اش؟
    معدل اینترنی هم شاملش میشه؟

    1. سلام. خیر معدل اینترنی رو شامل نمیشه. منظور از معدل کل تا پایان دوره کارآموزی یا استاجری هست

  13. محمدرضا گفت:

    سلام خسته نباشید
    تک فرزند ها استریت میشن؟

    1. سلام. ممنون از شما. چنین بندی تو آیین نامه نیومده.

  14. ناشناس گفت:

    سلام
    برای استریت شدن تک تک نمرات ترم در نظر گرفته میشه؟
    ینی باید هر ترم برای هر تست جزو ده نفر اول باشی یا فقط معدله؟

    1. سلام دوست عزیز. خیر برای استریتی باید معدل کل شما تا قبل از اینترنی در نظر گرفته خواهد شد.

  15. علی گفت:

    سلام
    آیا با ثبت اختراع در حوضه ی علوم پزشکی میتوان برای استریت شدن اقدام کرد ؟

  16. محمد کرمی گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    ببخشید فرزندان آزادگان میتونن مستقیما در ازمون دستیاری شرکت کنن ؟؟

    1. سلام. سهمیه برای آزمون هست. برای استریت شدن خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *